©2010  Toate drepturile rezervate.
Programe de pregatire pentru studenti si absolventi
- Stagiul de practica in Marea Britanie, prin programul SAWS CONCORDIA, pentru o perioada de 6 luni. De acest program au beneficiat, in anul universitar anterior, 80 studenti ai  Filialei Calarasi.
- Programul agricultural TRAINING in USA, este un program de pregatire teoretica si practica la o ferma din SUA., pe o perioada de 1 an de zile, destinat absolventilor facultatilor cu profil agricol. De acest program au beneficiat, in anul universitar anterior, 6 absolventi ai  Filialei Calarasi.
- Stagiul de pregatire in DANEMARCA, prin FDR BUCURESTI in cooperare cu GRINSTED COLLEGE cu o durata de 18 luni; de acest program au beneficiat 6 studenti ai Filialei Calarasi.
- Raport feedback DENCAR S.R.L.
- Raport feedback ELION AGRO S.R.L.
- Raport asupra chestionarului privind insertia pe piata muncii a studentilor/absolventilor din GT
Impresii din stagiul de practica in Anglia

    Imi vine greu sa recunosc, dar in Romania de azi, noi tinerii absolventi nu vom reusi sa ne realizam visele dorite, cel putin nu intr-o perioada scurta, ci singura noastra speranta ramane munca prestata in tarile UE. Vom lucra, vom invata in aceste tari tocmai pentru a face un loc mai bun din Romania, din tinerii pe care la randul nostru ii vom educa/ indruma.
   Decizia a fost luata, asa ca dupa intocmirea actelor si sustinerea interviului ...plecam la drum: primul nostru zbor, prima noastra zi in Anglia, ajungem pe cel mai mare aeroport din Europa (Heatrow), se vorbesc atatea limbi, sunt atati oameni diferiti ca aceea zi ne va ramane intiparita in minte, alaturi de umorul sarcastic al primilor englezi cu care intram in contact.
   Suntem 5 prieteni (colegi), asa ca fiecare profita de atuurile sale pentru a putea ajunge la destinatie (o doza de curaj, putina engleza, un traseu stabilit de acasa, un nr de telefon de la fermier si pornim la drum).
   Ajungem la Blue Water, un mare centru comercial din apropierea orasului in care ferma isi are sediul. Avem emotii mari, este deja trecut de 19:00 dupa amiaza, e tarziu si ultimul autobuz spre destinatia dorita deja a plecat. Sunam la fermier dar nu ne raspunde nimeni, Anglia ne spune bun venit (ne intampina) prin clima ei umeda, asa ca incepe sa ploua.
   Salvarea noastra, statia de taxiuri, unde avem norocul sa nu ratam ultimele doua masini (taxiuri) in care cu greu reusim sa facem loc bagajelor grele si voluminoase cu care am pornit la drum. Ajungem la ferma si suntem cazati in locul pe care-l vom numi, 6 luni de acum incolo, acasa.
   Casa noastra, o caravana regala cu 3 dormitoare, sufragerie, bucatarie, baie, holul si toaleta. Avem tot ce ne trebuie: centrala, incalzire, apa curenta, lumina, nimic de care sa ne plangem.
   Prima zi e de indrumare, aflam ca vom merge o data pe saptamana la cumparaturi si ce vom face zi de zi. Nu e o munca usoara si nu pentru un inginer: - lucram in ploaie si ne dor mainile, nu suntem obisnuiti cu efortul fizic, dar ne vom obisnui.
   Recoltam ceapa verde, suntem o echipa de 16 romani, o echipa ce se incheaga, in care apar discutii, nu toata lumea e pentru prima oara in UK, asa ca cei mai vechi "veteranii" nu mai sunt asa dornici de a se face remarcati, nu doresc sa depuna prea mult efort si asta nu face decat sa ne ingreuneze sarcinile. Dar ne acceptam unul pe altul asa cum suntem si cu bune si cu rele si trecem totul cu vederea.
   Timpul liber este limitat, asa ca ne bucuram de cat avem: ne odihnim, dar mergem sa vizitam si Anglia, in marea ei splendoare ( Ochiul Londrei, Castelul Leeds, Madame Tussauds, London Bridge, etc.) Locuri ce merita vazute, locuri ce conserva istoria si de la care avem ce invata.
   O noua etapa in viata de student, in viata noastra, trecerea spre maturitate, asumarea de noi responsabilitati. O decizie grea sa renunti la viata fara de griji, la ajutorul parintilor.
   Asa as descrie hotararea luata acum 2 ani, aceea de a pleca in "strainatate,, un loc unde esti lipsit de suportul parintilor, un loc lipsit de indrumarile parintilor spirituali, un loc in care vrei nu vrei te maturizezi, te trezesti in lumea adultilor.
   O experienta care-mi va marca viata in sensul bun si pe care-as regreta-o profund, multumesc in acest sens Doamnei Directoare pentru curajul inspirat in luarea deciziei de a pleca.
   Incerc in acest articol, adresat in primul rand studentilor, sa-i incurajez (pe cei ce vor sa fie stapanii lor, sa-si puna bazele, si aici ma refer la o casa, o masina, o afacere sau mai stiu eu la ce vis), sa aiba incredere in ei ca vor reusi daca asta isi vor dori.
   Timpul trece repede, atunci cand esti ocupat zi de zi si se apropie sfarsitul sezonului. S-au legat noi prietenii: supervizorul nostru un om de nota 10, colegi si buni si rai, persoane ce ne vor ramane in amintiri, dar si persoane cu care ne vom intalni in Romania, vom tine legatura.
   Suntem mai mult decat multumiti de realizarile din acest an, asa cum am mai spus realizari pe care nu le-am fi putut avea in Romania, am invatat sa ne descurcam singuri printre straini, am capatat experienta de care aveam nevoie, am reusit sa facem un pas inainte in realizarea visele noastre si sa exersam limba engleza.
   Al doilea an a trecut la fel de repede, binenteles lipsit de emotiile necunoscutului, fermierul avand placerea sa ne reinvite la vechiul loc de munca, asa ca iata-ne in cea de-a 3 primavara pregatindu-ne sa plecam din nou in tara ce ne-a deschis noi oportunitati.
  
   De spus sunt multe, in ceea ce priveste partea tehnica (tehnologii moderne) sunt convinsa insa ca vor vorbi colegii mei de toate astea, asa ca am preferat sa abordez o altfel de prezentare, poate un pic prea melancolica, poate prea multe amanunte, dar realista.
   Imi ramane doar sa multumesc celor ce mi-au fost aproape atunci cand am avut nevoie, parintilor si nu in ultimul rand tuturor cadrelor didactice (profesori si profesoare) cu care am intrat in contact si datorita carora am ajuns cine sunt astazi.
Ing.  TAUTEANU LILIANA
    Eram un simplu student, din anul III la Facultatea de Management, care se zbatea din rasputeri sa se numere printre primii, pentru simplul fapt ca ma simteam cineva care se straduieste sa realizeze ceva in viata. Totusi, nu ma simteam pe deplin multumit si doream ceva mai mult de la viata, fapt ce a dus la luarea unei decizii dificile in prima instanta pentru mine, si anume efectuarea stagiului de practica in Marea Britanie.
    Aceasta decizie avea sa apese greu pe umerii mei pentru simplul motiv ca trebuia sa "renunt" la prietenii mei, la familia mea si nu in ultimul rand la timpul meu liber, insa incercam sa ma consolez prin faptul ca aceasta decizie avea sa ma maturizeze si sa-mi deschida noi drumuri catre alte orizonturi.
    Prin intermediul agentiei "CONCORDIA" am beneficiat de un stagiu de practica in Marea Britanie cu un contract de 6 luni, la o ferma de legume.
    Timpul parca zburase si deja ma vedeam pe cel mai mare aeroport din Europa, Heathrow, impreuna cu cativa colegi, singuri intr-o tara straina incercand sa ajungem la destinatia finala.
Ajunsi la ferma am luat la cunostinta regulile de ordine interioara. Odata munca inceputa am putut constata faptul ca vecinii nostri de peste hotare au o agricultura mult prea tehnologizata si mecanizata, in comparatie cu agricultura de subzistenta de la noi din tara. Totodata, cu aceasta ocazie m-am simtit onorat sa asimilez o parte din cunostintele de baza ale acestei ramuri.
    Pot spune, pe scurt, ca a fost o experienta noua si placuta in acelasi timp pentru mine, o experienta care mi-a dat sansa de a explora noi orizonturi, de a vedea lumea cu alti ochi, care m-a ajutat deasemenea sa ma maturizez si nu in ultimul rand sa capat o experienta de viata, de care la un moment dat fie ca vrem, fie ca nu, tot trebuie sa o asimilam.
    In ultimul rand as dori sa multumesc pe aceasta cale, doamnei directoare prof. univ. dr. CRETU DANIELA si cadrelor didactice care m-au indrumat spre un nou inceput, un nou drum plin de surprize, de aceea recomand tinerilor studenti sa nu rateze aceasta oportunitate, de a efectua stagiul de practica in Marea Britanie, care probabil ar putea fi si singura.
Ing. ALEXANDRU TEODOR